EN
2023.01.10

“Cido Grupa” ir pārtraukusi produktu eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju

Latvijā vadošais dzērienu ražotājs “Cido Grupa” pārtrauc produkcijas eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju. Uzņēmuma ikgadējais eksporta apjoms uz šīm valstīm sasniedz vairāk nekā 1 miljonu eiro jeb desmito daļu no kopējā eksporta apjoma.

“Latvijas uzņēmumi, kas atbalsta demokrātiskas pamatvērtības un biznesa principus, patlaban sniedz ieguldījumu Ukrainas atbalstam un piemēro sankcijas Krievijai un Baltkrievijai. Nozīmīgs ir ne tikai finansiāls atbalsts Ukrainai, bet arī atteikšanās darboties Krievijas tirgū, pārtraucot eksportu un produktu ražošanu šajā tirgū,” norāda “Cido Grupa” valdes loceklis Marijus Valdas Kirstukas.

Marijus.Valdas Kirstukas uzsver, ka šajā situācijā ir ļoti būtiski, ka uzņēmumi rīkojas vienoti un ar savām darbībām pierāda, ka biznesa ētika un sociālā atbildība nav tikai skaļi saukļi, bet reāla rīcība.

Šajā situācijā, kad Ukrainā notiek aktīva karadarbība, “Cido Grupa” prioritāte ir palīdzēt Latvijas organizācijām, kas atbalsta bēgļu uzņemšanu, izmitināšanu un nodarbināšanu, kā arī palīdzēt iedzīvotājiem, kas palikuši Ukrainā.

Par “Cido Grupa”

“Cido Grupa” ir vadošais dzērienu ražotājs Baltijā, kura produktu portfelī ietilpst sulas, nektāri un sulu dzērieni, gāzētie bezalkoholiskie dzērieni, dabīgais minerālūdens, alus, enerģijas dzērieni un alkoholiskie kokteiļi. Atpazīstamākie zīmoli ir “Cido”, “Mangaļi”, “Lāčplēša”, “Lielvārdes” un “Njoy”. Kopš 2016. gada “Cido Grupa” ir oficiālais partneris un licencētais “PepsiCo” zīmolu “Pepsi”, “Pepsi Max”, “7Up”, “Mirinda” and “Mountain Dew” izplatītājs un ražotājs Baltijas reģionā. Kopš 2012. gada “Cido Grupa” sadarbojas ar vienu no lielākajām alus kompānijām pasaulē - “Heineken”, pārstāvot alus zīmolus “Heineken”, “Krusovice” un “SOL”. Uzņēmums eksportē produkciju uz 15 pasaules valstīm.